کریستین شرنر بورگنر، نماینده ویژه سازمان ملل در امور میانمار با ارزیابی آخرین وضعیت بحران انسانی در این کشور اعلام کرد که در پی درگیری میان ارتش و گروههای مسلح مخالف کودتا حدود 10 هزار نفر دیگر خانههای خود را ترک کرده و به مرزهای هند و تایلند پناه بردهاند.
بورگنر با بیان اینکه درگیریهای ارتش و گروههای مسلح مخالف کودتا طی هفتههای اخیر باعث آوارگی افراد زیادی شده، گفت: در تماسهای روزانه با احزاب میانمار از عمق وضعیت وحشتناک میانمار باخبر میشوم . مردم از فقر رنج برده، در ترس زندگی میکنند و هیچ امیدی ندارند.
وی تصریح کرد: درگیریها در مناطق مرکزی این کشور و در مناطق مرزی با چین، هند و تایلند منجر به جابجایی حدود 175 هزار غیرنظامی و مهاجرت حدود 10 هزار پناهجو به مرزهای هند و تایلند شده است.
بورگنر با تأکید بر اینکه بحران میانمار به یک تهدید منطقهای تبدیل شده و باید در اسرع وقت اقدامی برای جلوگیری از این بحران انسانی انجام داد.
وی همچنین اعلام کرد که مسلمانان روهینگیا از طریق دریا در تلاش برای رساندن خود به کشورهای امن هستند.
- کودتای نظامی در میانمار
ارتش میانمار پس از اتهامات تقلب در انتخابات 8 نوامبر 2020 و افزایش تنش سیاسی در این کشور قدرت را از اول فوریه به دست گرفت.
ارتش میانمار در همان تاریخ میو انیونت، سخنگوی حزب حاکم اتحادیه ملی دموکراسی و آنگ سان سوچی، رهبر این حزب و وزیر خارجه این کشور را بازداشت و اعلام کرد که قدرت مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش منتقل شده است.
پس از آن اعتراضات مردمی به کودتا در سراسر میانمار آغاز و در نتیجه مداخله مسلحانه ارتش علیه معترضان و گروههای شورشی 872 نفر کشته و هزاران نفر از معترضان بازداشت شدند.